12 Haziran 2010 Cumartesi

Ayvalık Anadolu Lisesi, 12. Sınıf Öğrenci Profilleri..




- "Bi' kere sistem yanlış hacı"cılar: Türk eğitim sistemi en nitelikli
şekilde değiştirilsin, sınavsız geçiş cart curt hepsi devreye sokulsun bu adam yine de mutlu olmaz. Bahsettiği "sistem" meçhuldür, kimse bilmez. Okulun anarşist adamıdır, hiçbir sınav/mükaafat onu mutlu etmez.
- Hacı sistem yanlış.
- Tabi abi, bu kadar adam.
( Ha sistemin boku çıkmıştır, o ayrı mesele.)

- "En güzeli lise 3'tü" tayfası: Bu adamlar lise 3'ü totemleştirmiştir. Hayatlarının en güzel dönemlerini lise 3'te yaşadıklarını iddia ederler. Halbuki arkadaşları bilir, adam lise 3'te de aynıdır. "Eskiye dönüş" felsefesinin lise bazındaki temsilcileridirler.
- En güzeli lise 3'tü abi, ne ders vardı ne bişey.
- Tabi abi, lise 3 kraldı.

- "Tabi abi"ciler: Ne söylenirse söylensin, her düşünceyi onaylarlar. Rahattırlar, son dönemde bu popülasyon artmaktadır. Onlar gönül dostudur. Zor gün adamıdırlar. Vefakar karakterlerinin yanı sıra, kafalarında henüz bir tercih listesi oluşmamıştır.

- "Amanın daha lise 2 matematiği bitmedi!" : Bu adam yalan söyler. Lise 2 matematiği çoktan bitmiştir. Ki şahsi düşüncem, bunu söylediği arkadaşı daha hiçbir dönemin matematiğini bitirmemiştir. Muhtemelen o da "Tabi abi"cidir, muhabbeti güzeldir. "Amanın daha lise 2 matematiği bitmedi!"ciler, sınavın son gecesi dahi çalışırlar. Onlara akıl sır ermez, eşyanın tabiatına aykırıdırlar.

- " Uruguay maçı kaç kaç bitti"ciler: Sınava her zaman girilir, ancak dünya kupası 4 yılda bir olur mantığıyla, sınavı pek kaale almazlar. İlk yarıya 1 verirler,formalite işleri severler.

- " Carpe diem" yalanının kurbanları : O an ya test çözülecektir ya da boş işlerle uğraşılacaktır, "Carpe diem" yalanı gönül rahatlatır ve boş işlere verirler kendilerini. "Bu günler bir daha gelmeyecek" sözünü sıkça kullanırlar. Onların gözünde her bireyin gençlik dönemi "Kavak Yelleri" tadında geçmelidir, ve bu uğurda canları pahasına savaşırlar. "Bir daha bu gençklik gelmeyecek" zihniyetindeki arkadaşımız mutludur, keyfine bakar.

- " İngiliz edebiyatı mı Fransız edebiyatı mı?" kafası: Henüz böylesini görmedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder